Marika Krohn och Ulrika Karlsson blev de första mottagarna av medel till kompetensutveckling inom städyrket

– Vi läste i ett nyhetsbrev från Städbranschen Sverige, att man kunde söka stipendier för att vidareutbilda sig inom städyrket, det nappade vi på och lämnade in en ansökan, säger Marika och Ulrika.

– Vi har länge försökt få vidareutbilda oss till SRY-handledare, men det har inte riktigt funnits resurser till det på Örebro Universitet, där vi arbetar. Nu såg vi en möjlighet att kunna vidareutbilda oss, så vi skickade in en ansökan.

– Nu kan vi äntligen få gå utbildningen, det ska bli jätteroligt att bli SRY-handledare. Vi kan också dela med oss av våra erfarenheter inom yrket. Vi tror det är jätteviktigt att alla lokalvårdare på Örebro Universitetet ska ha ett SRY-bevis. Finns då handledare på plats tror vi att det kan vara till stor hjälp, det är både smidigare och billigare att ha utbildning lokalt på plats.

– Vi ser verkligen fram emot vår nya utbildning, avslutar Marika och Ulrika.

Stinas utvecklingsfond - var med och stötta ekonomiskt!

Under mina 35 år i branschen har jag sett ett enormt behov av utbildning i städyrket. Jag har alltid drömt om att få starta en fond som kan stötta och hjälpa dig som arbetar i vår bransch vare sig du är arbetsledare eller städare. Du kan vara nyfiken på städyrket och vill förkovra dig och kanske gå en städutbildning t.ex SRY eller PRYL.
   Det är oftast inte lätt få ekonomiskt stöd för denna utbildning utan jag vill genom denna fond kunna hjälpa just dig med att få möjlighet att utbilda dig Har du arbetat i yrket några år kanske du önskar förkovra dig och vidareutvecklas inom städyrket då kan du jag också hjälpa dig.
   Är du arbetsledare så är du säkert i behov av vidareutveckling kanske med ökad kunskap inom olika kulturer och olika nya metoder inom städyrket. Jag startar denna fond för att ge människor i vår bransch möjligheten att få ekonomiskt stöd när de vill utvecklas i vårt yrke alternativt skaffa sig mer fokus på att vara arbetsledare genom att kompetensutveckla ditt ledarskap.
   Jag själv kommer att avsätta 10% av mina intäkter från olika utbildningar och seminarier. Sedan hoppas jag få stöd från branschorganisationer, leverantörer och branschtidningen Rent. Även privata givare emottages.
   Var och en som annonserar på min hemsida kommer att få betala för annonserna och de pengarna kommer gå direkt till utvecklingsfonden.
   I samband med branschmässor eller seminarier kommer detta stöd delas ut en gång om året via Stinas utvecklingsfond.

Christina Holmefalk